Roulette története

Rulett egy kaszinó játék, amely nevét a francia kicsi kerék szóból kapta „roulette”. A roulett  története 17-18 században kezdődött, amikor is megjelent  Európában. Blaise Pascal (francia matematikus, és felfedező) felfedezésének tartják, aki az örökmozgó kutatása közben fedezte fel.

A rulettet a következő játékok kombinációjának tartják. Az angol Reiner, Ace of Hearts, Roly-Poly, egy olasz tábla játék Hoca and Biribi, és a már létező francia roulette tábla játék.  Az elkövetkező 50-60 évben sok változtatáson esett keresztül a roulette egészen 1796 –ig, amikor is elindult hódító útjára Párizsból a ma is ismert formájában. Ugyanazokat a részeket tartalmazta az akkori roulette, mint a ma játszott. Egyetlen különbség volt a nulla piros színű volt még ezeken az asztalokon. a dupla nulla pedig fekete. Később megváltoztatták zöldre a nulla színét. Mindeközben feltaláló testvérpár más utakon járt és kereste, hogy hogyan lehet még kedvezőbb a rulett, a játékosoknak. Francois, és Luis készítették az első egy 0-s asztalt 1842-ben. Elhagyták Franciaországot, mert tiltott volt a szerencsejáték, és Németországba költöztek. Az egy 0-s rulett nagy siker lett, mert a ház előny, csak 2,7% szemben a duplanullás roulette kerékkel, ahol 5,4% a ház előny. III. Károly Monacói herceg meghívására Luis Blank Monacóba érkezett, és elkezdte kidolgozta a kaszinózás szabályait.

Habár a szimpla, és dupla nullás rulett is Franciaországból származik, a dupla zöld nullás rulettet amerikai rulettnek hívjuk, mert ez a fajta játék Amerikában vált nagyon népszerűvé.

A rulett az egyik legnépszerűbb játék a mai napig.